VARNING: Diska inte din fasad!

Alla diskmedel innehåller tensider – och det gillar inte någon målarfärg. Den färg du målar ena dagen kan ”regna” bort nästa dag om du har tvättat fasaden med diskmedel eller såpa från hushållet. Dessutom har din tvättning inte fått bort de osynliga mögelsporerna som finns på alla ytor utomhus. Det gör att mögel snabbt bryter igenom den nya färgen. Det handlar helt enkelt om orenheter som ögat inte ser och om målarfärgens kemi.

 

Tvätta alla ytor utomhus med Jotun 3-i-1 Kraftvask

Att måla noga och regelbundet är en bra investering – det håller ytorna hela och skyddar trä från väta och fukt. En förberedande tvättning med Jotun 3-i-1 Kraftvask och mögeldesinfektion gör att målningen och din arbetsinsats står sig flera år extra. Ja, det är som precis vanligt: Ett bra underarbete lönar sig ALLTID. Enkel att använda: Tvätta och skölj av med vatten.

 

Underhållstvätta och desinficera

Du kan även med fördel underhållstvätta målade ytor utomhus med Jotun 3-i-1 Kraftvask. Då desinficerar du och ger den målade ytan en långtidsverkande effekt mot beväxning som gör att ytan håller längre och ser snygg ut.. Spädning inför målning: 1 del Jotun Kraftvask och 10 delar vatten Spädning inför underhållstvätt: 1 del Jotun Kraftvask och 15 delar vatten

Täta sprickor i fasaden

Täta gärna sprickor i träfasaden med Bostik Maxi Bond Seal – den är mycket lättarbetad och fäster mot i princip alla ytor som trä, metaller (lackerade och obehandlade), betong, trä, keramiska material, glas, sten, marmor, cellplast samt plast (dock ej PE/PP/PFTE). Du kan exempelvis laga skadat trä och få en jämn och fin yta. Lagningen blir osynlig och kan övermålas med vattenbaserade färger.

Bostik Maxi Bond Seal finns i sju färger och den fogar, fyller, tätar och limmar de allra flesta materialtyper på både torra och fuktiga underlag inomhus och utomhus. Maxi Bond Seal fungerar även utmärkt till att foga, kitta och limma glasytor/fönster samt för applicering i våtutrymmen. Tänk på att utomhus ska ytor som ska fogas vara torra.

  • Ÿ Foga/täta/limma i princip allt
  • Ÿ Inne och ute – till och med under vatten!
  • Ÿ Frystålig massa
  • Vit, svart, ljusgrå, grå, ek, tegelbrun, tegelröd

 

Kundcitat:
“Maxi Bond Seal är lika tillfredsställande att använda som att äta sin älsklingsrätt när man är riktigt hungrig. Alltid lika bra och säkert resultat. En pålitlig vän!”