DURO - PÅ TAPETEN SEDAN 1930

Duro är ett begrepp. Duros tapeter har gjort hem vackrare i snart 100 år.

Duro | Omsorgsfulla tapeter och hållbarhet på riktigt

Alla pratar om hållbarhet. Duro jobbar på och trycker ombonade kvalitetstapeter med limtryck och äkta pigment i välskötta originalmaskiner från 30-talet. Hantverk rakt igenom. Skandinaviska, klassiska mönster som håller länge och förgyller inredningen i många år. Alla färger och lacker är giftfria, vattenburna och helt fria från lösningsmedel och PVC. Överskottsfärgen tas om hand på ett miljövänligt sätt. Ja, omsorgen känns i allt Duro gör. Att fabriken ligger i Gävle minskar avsevärt tapeternas klimatavtryck fram till väggarna i hundratusentals hem. Det är hållbarhet på riktigt.

Se alla tapeter från Duro

Så här sätter du upp Easy CoverSvensktillverkade tapeter med både tidlösa och tidstypiska mönster för en modern inredning eller för rum med en ömsint blick åt flydda tider.

Konstnärstapeter och skandinavisk design

Skandinaviska konstnärer och formgivare har satt sin prägel på Duros tapetmönster sedan 1930. Fyra stora namn är Chiqui Mattson och Viola Gråsten som båda är mönsterdesigner med rötter i Finland, industridesignern Sigvard Bernadotte samt 10-gruppen med svenska textildesigners. Idag har Duro ett fast designteam som skapar moderna mönster och bevarar gamla mönsterklenoder som påfallande ofta är helt tidlösa – som bra konst är. Naturligtvis fortsätter Duro att samarbeta med aktuella formgivare som Ernst Kirchsteiger med flera.

Hållbart utbud av modern enkelhet och traditionellt papper

Duro har förstås både moderna nonwoven och QuickUp-tapeter som lätt klistras direkt på väggen, samt klassiska limtryckta tapeter och bårder med stark papperskvalitet. Mönstren kommer från olika landskap och decennier och flyttar lika gärna in i gods och gårdar som i radhus och lägenheter. Alla tapeter är ljusbeständiga och tvättbara. Hållbart på alla sätt och vis med en genuin känsla av traditionellt hantverk i kombination med dagens möjligheter.

På tapeten sedan 1930

Duros tapeter har gjort hem vackrare i snart 100 år

Kulturarv

En av Sveriges största tapetsamlingar.

Miljö

Alla färger och lacker är giftfria, vattenburna och fria från lösningsmedel och PVC.