Upptäck Fiskars

Fiskars med sina rötter i Finlands gamla järnbrukstrakter har alltid satsat på kvalitet och design som håller – för hand och öga och för långvarigt bruk.

Fiskars

Fiskars med sina rötter i Finlands gamla järnbrukstrakter har alltid satsat på kvalitet och design som håller – för hand och öga och för långvarigt bruk. Alla har väl hållit den välkända saxen med det orange greppet i sin hand. Den ergonomiska saxen är varumärkesskyddad och just färgen orange är karaktäristiskt för Fiskars och signalerar stilsäkra och slitstarka verktyg för både kök och trädgård.Det varma köket

Fiskars stekpannor och stekgrytor kan användas på induktions-, gas- och vedspis och alla spishällar. De tål mycket hög värme och är ugnssäkra, vissa upp till 270 °C. Det finns stekpannor för alla behov: Rostfritt stål med keramisk beläggning eller gjutjärn med en mineralbehandling för non-stick och aluminium med Hardtec Superior, som är Fiskars mest tåliga non-stick-beläggning. Alla Fiskars pannor och stekgrytor klarar hög värme och fördelar den jämt över hela ytan. Stekytan blir snabbt och säkert precis så gyllene och spröd som kocken drömmer om.

 

Det vassa köket

Saxar, knivar, mandoliner, skalare, pizzaskärare, rivjärn, skärpstål och skärbrädor – allt kocken behöver för tunna, exakta och knivskarpa resultat som gör matlagning extra roligt.

 

Det kalla köket

Vispar, smörknivar, juice- och vitlökspressar, salladsslunga och besticksett. Allt detta och många fler bra-ha-saker som bör finnas i kökslådan hos var och en.

 

Det gröna rummet

Häcksaxar, yxor, bevattningssystem, sekatörer, spadar, krattor, trycksprutor och universalklippare med teleskopskaft – massor med bra verktyg för alla som har höga ambitioner i sina gröna rum. Ergonomiska och starka hjälpmedel för trädgårdsälskare.

Fiskars ursprung

På 1600-talet grundades flera järnbruk i Finland. I västra Nyland fanns
omfattande skogar, outnyttjad vattenkraft och goda vattenleder, vilket
gjorde området till ett utmärkt centrum för den finländska
järnindustrin. Antskogs bruk grundades kring år 1630 och bruket i
Billnäs år 1641. Fiskars grundades 1649 och är idag ett av de äldsta
företagen i västvärlden.