Åry Home

Åry har tillverkat kvalitetsprodukter i egen fabrik sedan 1952.


Åry Home

Åry Home Design förvandlar företagets kunskap om att arbeta med äkta material som trä till skapandet av nya tidlösa klassiker med ett individuellt uttryck och innovativ form.ÅRYS STOLTA SAMARBETEN

Åry Homes design är resultatet av många olika människors kunskap och kreativitet, läs mer om dem nedan.


VICTORIA & ALBERT MUSEUM

V&A (Victoria and Albert Museum) är världens ledande museum för konst, design och performance. Grundades 1852 för att höja standarden för brittisk design och göra konstverk tillgängliga för alla, i dag är dess syfte att kämpa för kreativ industri, inspirera nästa generation och väcka allas fantasi. Museet har över två miljoner verk och rymmer 17 nationella samlingar, som visar upp föremål av invecklat hantverk och anmärkningsvärd innovation. Varje år välkomnar V&A 4 miljoner besökare från hela världen till sin South Kensington-anläggning i London. Samarbetet hämtar inspiration från V&A:s otroliga arkiv, vilket resulterar i en rad heminredningstillbehör som hyllar skönheten och variationen av mönster som Londonmuseet är känt för.


SAM PICKARD

Sam Pickard studerade textildesign vid Camberwell School of Art samt design vid Bath Spa University. Sam arbetar med design av inredningsprodukter och tyger. Hennes stil har beskrivits som ”Modern Rustic” och genomsyras av hennes inspiration från Exmoor där hon bor och arbetar. Hennes banbrytande design ger en träffsäker känsla av ett modernt lantliv. Hon har två gånger blivit nominerad till British Design Awards.


ANNA VIKTORSSON

Anna Viktorsson är en svensk grafisk formgivare och illustratör. Hon har studerat design på School of Design and Crafts i Göteborg och vid University of the Arts i London. Hennes design har en stark skandinavisk känsla och känns lätt igen på hennes användning av djärva färger och lekfullhet. Anna drivs av en vilja att skapa design som berättar sin egen historia.


KELLY VENTURA

Kelly har sin bas i Michigan, USA, där hon arbetar som konstnär och designer. Hon finner inspiration i vardagsföremål, i samtal mellan människor och i olika miljöer. Kelly Ventura fångar allt detta genom sin unika stil och med ett modernt uttryck. Hennes design karaktäriseras av underbara färger och stor lekfullhet. Kelly Venturas design återfinns inom olika branscher såsom heminredning, gåvor och produkter för barn.


SOFIE BØRSTING

"Det inträffar ofta under en meditativ skissprocess att det oväntade händer och en idé eller en dröm gestaltar sig på papperet."

Den danska illustratören och designern Sofie Børsting har sin bas i Köpenhamn och är utbildad vid Danish Design School. Efter flera års arbete i designindustrin följde hon till slut sin dröm och skapade år 2011 en produktserie som säljs i designbutiker både i Skandinavien och runtom i världen. Hennes detaljerade mönster skapas genom en kombination av handritade botaniska element, collage och gouache. Sofie beskriver sin stil som en blandning av grafisk poesi och saga.


JESPER STÅHL

Jesper Ståhl är en svensk frilansdesigner med en Master of Design från Royal College of Art i London. Hans portfölj omfattar allt från redskap, verktyg och bestick till möbler, belysning och elektroniska produkter. Hans arbete har mottagit ett flertal utmärkelser, nationellt såväl som internationellt såsom Designplus, Red Dot Design Award, Design S Swedish Design Award och tre gånger vinnare av Elle Decoration Design Award. Jespers design kännetecknas av en tydlig och tydlig historia och fokus på användarupplevelsen. En tydlig skandinavisk enkelhet men ofta med en personlig twist och en förträfflighet i utförande. Jesper samarbetar med några av de mest intressanta varumärkena inom Scandinavian Design. Jesper brinner för att skapa produkter som förkroppsligar varumärkets personlighet och människorna bakom det genom samarbete, kreativitet och konsekvens.